Din handlekurv er tom

Uttrykk deg gjennom ditt hjems innredning
Omgi deg selv med flotte ting

Hvor starter du?

Se våre tilbud

trustpilot
Menu

Våre møbeltekstiler til IKEA trekk

Våre møbeltekstiler til IKEA trekk

Alle våre tekstiler er sertifisert med EU-standarder. Det betyr at de er fri for helseskadelige stoffer. De oppfyller dessuten kravene for høy bruksintensitet i hjemmet og er testet for bl.a. pilling, samt rive- og slitestyrke. Ethvert møbel har en rekke egenskaper, som avgjør utseende og komfort og som kan variere fra modell til modell. Disse er viktige å kjenne til, så du vet hva du kan forvente.

Slitestyrke / Martindale
Når du skal vurdere kvalitet og holdbarhet ved møbelstoff, kan du bl.a. orientere deg etter Martindale, som beskriver slitestyrken på møbelstoff. Stoffet utsettes for en maskin, som belaster stoffet på samme måte som når man sitter i sofaen. 

Normalt anbefales det at man bruker stoff med over 30.000 Martindale i offentlige miljøer, såsom tog og busser etc, og til private hjem, hvor man bruker møbelet daglig, anbefaler man et minimum på 20.000 Martindale. Til møbler man ikke bruker så ofte, kan man bruke tekstiler ned til 10.000 Martindale.

Lysekthet
Lysekthet er et uttrykk for evnen til å motstå sollys. 

Bomull har en lav lysekthet, mens f.eks. polyester har en bedre lysekthet.

Alle møbeltrekk bør beskyttes mot direkte sollys, for uansett hvor høy lysekthet et trekk har, tåler det ikke å stå direkte i solen. Derfor har vi valgt å ikke angi lysekthet på våre tekstiler, som vi gjør med slitestyrken.

Hvis møblene dine står ved et vindu, kjøp en polyesterkvalitet. Vi kan anbefale City-kolleksjonen som har høyest lysekthet.

Lo/Nupping
Noen ganger kan stoff nuppe i overflaten, når tekstilfibrene trekkes ut og danner små fiberkuler. Dette kalles nupping og kan oppstå av flere ting. Noen tekstiler har et overskudd av løse fibrer, som kan føre til nupping. Det avtar normalt etter noe tids bruk. Nupping kan også oppstå av fremmede fibrer fra tøy, pledd og støv, som setter seg fast. Det kan gi møbelstoffet et sjuskete utseende, men har ikke noe å gjøre med kvaliteten av stoffet. 

Er nuppingen først oppstått, kan man lett fjerne det med elektrisk lofjerner.

– Minimér nupping
Ved god forebyggende behandling kan man minimere graden av nupping. Her spiller luftfuktighet, statisk elektrisitet og støvsuging en stor rolle.

– Tenk over temperaturen
Alle nye tekstiler er tilsatt fuktighet i form av fett, voks eller andre fuktighetsbevarende stoffer. Disse vil tørke ut og forsvinne gradvis over tid. Når tekstilfibrene mister fett og fuktighet, blir de statiske og vil derfor tiltrekke seg støv og smuss, som øker risikoen for nupping. Fenomenet oppstår særlig om vinteren, når vi skrur opp panelovnen eller setter på varmepumpen, da det gir en meget tørr luft. Derfor anbefaler vi at du holder en stabil temperatur på 20-22 grader i vintermånedene.
Støvsug ofte, men forsiktig. Friksjon og for hard støvsuging kan også øke risikoen for nupping. Derfor er det viktig å støvsuge med lav sugeevne og bløt børste. Impregnering kan i noen tilfeller også øke risikoen for nupping. Når den fuktavvisende hinnen fra impregneringen forsvinner, kan smuss lettere sette seg fast og øke risikoen for nupping. Derfor er det viktig å støvsuge ofte.

Folder i stoffet
Når du tar nye møbel i bruk, kan det ved de tynne tekstilene ikke unngås, at det kommer rynker i trekket. Men ved å glatte ut stoffet, snu puter når det er mulig, og bytte rundt på dem jevnlig, så de slites likt, så kan man minimere omfanget. Det er også en god idé å skifte sitteplass i sofaen, så slitasjen blir jevnt fordelt.

Pleie av trekk
Pleiebehovet til møblene avhenger av hvor mye du bruker det. Som med alt hva man bruker daglig, skal man passe og pleie det jevnlig. Det gjelder også et møbel. 

Alle slags polstrede møbler har godt av vedlikeholdelse. Det betyr at du bør støvsuge dine møbler én gang i uken, så støv og smuss ikke setter seg fast. Vi anbefaler også at du av og til tørker stoffet med en fuktig klut, så fibrene forblir elastiske og stoffet holder seg flott lengre. Det er dessuten viktig at du fjerner flekker og smuss så raskt som mulig. 

Støvsug ofte, men forsiktig. Friksjon og for hard støvsuging kan også øke risikoen for nupping. Derfor er det viktig å støvsuge med lav sugeevne og bløt børste. Smuss kan sette seg fast og med tiden øke risikoen for nupping. Derfor er det viktig å vedlikeholde møblene ofte.